Har ni glomt bort mig??

Forre forsvarsministern pockar pa uppmarksamhet.
100 stridsvagnar. 100 JAS flygplan. Till.
For att avskracka.
Vem? Vem hotar Sverige?
Rysslands attack mot Georgien har inte sa mycket med Sverige att gora - men det har fatt upprustarvannerna att till slut fa ett argument som de nu kramar det mesta ur.
Sverige har val inga Georgienamibtioner mot sina grannlander sa att Ryssland skulle vilja napsa Sverige pa fingarna?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad du inte vill förstå är att Georgien hade en större armé än Sverige, att hot kan uppstå väldigt snabbt. Den svenska säkerhetspolitiken bygger på att EU ska ställa upp för sina medlemsstater om det smäller. Om det inte blir fallet så är vi i princip försvarslösa,historien visar att varje land måste ta ansvar för sin egen säkerhet.

Ryssland har tydliga maktambitioner, Baltikum står på tur, och då är vi skyldiga att ställa upp med trupp, vi förväntar oss motsvarande om vi råkar i trubbel.

Har du inte fattat det än???

2009-01-12 @ 09:46:41
Postat av: Hans

ryssland hade val skal for att anfalla georgien, som de inte har for att anfalla sverige.

att baltikum star pa tur for ryska anfall later som om du sitter och laser Nar Var hur fran 1981...

2009-01-12 @ 09:50:50
Postat av: Syd

Rysslands funktion i Sveriges försvarsekonomi är främst att fungera som ett argument för ökade försvarsanslag. Sverige är ett av världens kanske mest ryssofoba länder och många här tror på fullt allvar att Ryssland vill bygga en gasledning i östersjön så man kan sitta på en plattform i östersjön och spana på Sverige. Men som vi alla vet så är fobier sjukdomstillstånd.

2009-01-12 @ 11:31:24
Postat av: Hans

sa egentligen skulle alla forsvarsbudgetsokarvanner fa sitta o trana med en ryss framfor sig... ta han pa knat forst .. o sen sakta smeka laret.. o sen krama lite... bara for att overvinna sin radsla?

2009-01-12 @ 11:57:22
Postat av: Syd

Ja det finns en beröringsskräck i Sverige. När det gäller argument i Sverige gällande Ryssland så är det väldigt ofta att logik saknas.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback