Rapporten som SD inte gillar...

SAPO slapper en rapport om islamistisk terror i Sverige. Hotet ar framforallt riktat mot andra lander. Hotet okar inte i Sverige.
"Säpo anser det mindre troligt att det i Sverige finns personer som har förmåga att genomföra storskaliga attentat."

Sa dar foll Jimmies vadjan:

"Jimmie Åkesson kommenterar partiets begäran:

- Det finns idag ett stort allmänintresse för en debatt kring dessa frågor. Människor vill veta hur vi politiker ser på den extremistiska islamismen och hur det preventiva arbetet ska se ut. Säpos rapport, självmordsattacken i Stockholm och att den första terrorrättegången genomförts är händelser som föranleder vår begäran. Det är min förhoppning att vi kan få till en debatt i riksdagen före jul." (fran sverigedemokraterna.se)

 

Sapos rapport hade alltsa inte kommit ut nar Jimmie vadjade. Han visste inte vad rapporten skulle beratta - men det verkar som han hoppades....


Kommentarer
Postat av: Nils

Herregud det har ju hänt ett attenat! SÄPOS rapport var fel, och man hann inte ändra den.

2010-12-15 @ 13:37:53
Postat av: Hans

SD talar om en hotbild av flera attentat....

2010-12-15 @ 13:40:00
Postat av: affe

Så du menar att han som sprängde sig inte fanns???? Vad har det med Åkesson att göra??? Åkesson ville ha en debatt om dessa närverk i riksdagen framför allt för att detta inte är ett internt problem inom rikspolisen, vilket tydligt märktes på Bryggargatan...

Det finns 199 till inom Sveriges gränser...vill du möta någon av dom på Drottninggatan eller Centralen???? Det räcker ju med en...

Postat av: Hans

1 som sprangde sig.

200 som pa nagot vis stodjer islamistisk terror i utlandet.

las artiklarna i DN o SvD och skena inte ivag.

2010-12-15 @ 14:03:03
Postat av: EM

Några utdrag ur rapporten som du kanske glömde nämna:"Det allvarligaste potentiella hotet mot Sverige är de långsiktiga effekterna av att personer från Sverige väljer att resa utomlands för att ansluta sig till våldsbejakande islamistiska extremistgrupper.""En situation med fler återvändare som uppehållit sig hos utländska våldsbejakande islamistiska extremistgrupper bedöms därför kunna påverka hotbilden mot Sverige i negativ riktning.""Rapportens huvudsakliga slutsatser är att våldsbejakande islamistisk extremism och radikalisering förekommer i Sverige och utgör ett potentiellt hot som inte bör underskattas.""Samtidigt bedömer medlemsstaterna att islamistiskt motiverad terrorism utgör det största hotet, eftersom den generellt syftar till urskillningslösa attacker med stort skadeutfall. Sedan attentaten i London 2005 har inga islamistiskt motiverade attentat genomförts inom EU. Däremot har ett antal försök eller förberedelser till attentat avslöjats och avvärjts, varav flera i Storbritannien, Danmark och Tyskland."

2010-12-15 @ 14:19:51
Postat av: Hans

Europol 2006-09; 6 islamistiska terrorforsok-attacker i europa... hur manga hoger-nationalistiska-separatiska terrorforsok-angrepp tror du skedde samma period?

2010-12-15 @ 15:15:34
Postat av: Hans

Europol hittas har ; http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/Tesat2010.pdf

2010-12-15 @ 16:16:57
Postat av: Stellan

Så Hans menar att islamiterna av rättviseskäl borde ha en större kvot terrorattacker mätt mot höger-nationalistiska-separatistiska?Själv är jag mer intresserad av hur terrorismen ser ut just i Sverige. Hur många gånger har t ex Vilks (som jag tycker agerar fånigt) utsatts för attentat?SÄPO tycker sig ha funnit 200 våldsbenägna extremister, men de missade Julruschbombaren. Det fanns alltså fler och hur stort är mörkertalet?Märk vidare att SÄPO skriver storskaliga attentat. Storskaliga menar jag är större än en ensam bombman.

2010-12-15 @ 17:55:48
Postat av: Stefan

Apropå din hänvisning till Europols TE-SAT rapport måste jag ta upp att DN just lät sina läsare chatta med terrorexperten Magnus Ranstorp, Forskningschef vid Centrum för Asymmetriska Hot- och Terrorismstudier på Försvarshögskolan.http://www.dn.se/nyheter/chattar/chattrum6/En av läsarna frågar:

"Jag har hört att det har utförts 200 terrordåd i världen i år och bara en väldigt liten andel har utförts i islams namn. Stämmer detta och isånnafall varför en sådan hysteri när ett bombdåd är kopplad till islam och inte annars?"Magnus Ranstorps svar:

"Alla vänsterdebattörer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa som bevis för att islamistiska terrorismen ar överdriven. Två fel med detta: Storbrittanien rapporterar inte in statistik (och de har över 235 terror dömda; de senaste 10 aren har de haft 20 planerade terrordåd (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvärjda dåd (eftersom man också går in polisiärt tidigare). Denna typ av argumentation ar totalt missvisande och tyvärr dras den ofta upp i debatten att det inte finns något terrorhot."Sett till hela världen leder islamistiska terrorister stort. Sajten The Religion of Peace listar alla 16 510 terrordåd som utförs i islams namn sedan den 11 september 2001.

http://www.thereligionofpeace.com

2010-12-15 @ 18:51:15
Postat av: Hans

Stellan; Nej. jag menar att SD overdriver faran med islamistiska attacker mot Sverige.

Julruschbombaren = 1 .. sa det fanns alltsa "en till". inte "fler".Stefan; 20 dad till i England pa 10 ar gor inte att fyra ars statistik i Europa anda skulle fa den islamistiska terrorn att bli den mest forekommande terrorn.

pure mathematics.religionofpeace .. .beskriver b a r a islamistiska dad... och letar citat av muhammed att anvanda sig av...

jag tror nog Europol ar mer opartiska;-)

2010-12-15 @ 20:13:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback