Sparka in öppna dörrar ger tänjda ministervrister...

Det andas populism.
Det ar ju liksom en regel som mer kranglar till det hela an underlattar.
Att kunna fa
anhoriga att komma till Sverige - bara om den som soker aterforening har arbete och bostad ar ett slag i luften.
For nog har folk bostad.
Om folk valjer att bo trangt - ar knappast nagot som en liberal regering ska bry sig om.
Om folk vill forsorja sina anhoriga kanske genom en sparad slant fast man ar arbetslos - ar val inte nagot som en liberal regering ska bry sig om.
For forsorjningskravet finns ju redan inskrivet i ex vis socialtjanstlagen.
Sa det ar en valdigt oppen dorr som Reinfeldt och Billstrom sparkar in.
Men man kan ju allitd hoppas att det stod en tjuvkikande sverigedemokrat bakom den dorren.....

Vad handlar detta egentligen om?
Jo, om minderariga barn ( under 18 ar) som ska bo tillsammans med sina foraldrar.
Det handlar om make - maka som ska bo ihop.
Det handlar om foraldrar som inte har nagon som forsorjer dom i hemlandet.
Men nar man valjer att kalla detta for "anhoriga" sa blir det mer vagt, mer "stora tjocka slakten".

Undrar om Reinfeldt och Billstrom sade att forst nar du kan forsorja dig genom arbete och har en tillracklig stor bostad sa far du bo med dina barn igen?
For det ar vad det handlar om ... foraldrar och barn.
Familjer.
Varfor ar kristdemokraterna sa tysta?
Detta ar ju en karnfraga for dem.
Den heliga familjen.
For det handlar val inte om den heliga blonda familjen enbart?

Senare:
Nar det hela ar mer detaljerat sa framstar  den oppna dorren som valdigt mer oppen.
Kvotflyktingar - de som har bott i Sverige mer an 4 ar - och ensamkommande barn ar undantagna.
Vilka ar da kvar?
De som inte har bott i Sverige 4 ar och som inte har ytillrackligt stor bostad eller arbete.
Hur manga kan det handla om?
Och pa vilket satt skulle integration underlattas av att du far ga ensam och oroa dig for din familj?

Ps.. SvD pastar i sin faktaruta att Sverige och Belgien ar ensamma i EU om att inte ha restriktioner vad galler anhoriginvandring.
Det ar inte sant.
Sverige har haft restriktioner som har handlat om vilka anhoriga som ska rymmas i ramen, ex vis for forraldrar till barn over 18 ar.

Kommentarer
Postat av: Juristen

Jag tror du inte har förstått förslagets innebörd. Om en person i Sverige inte försörjer sig själv genom eget arbete utan t.ex. lever på socialbidrag så kan den personens anhöriga inte få uppehållstillstånd i framtiden. Detta är en stor skillnad mot idag och det är således inga öppna dörrar som sparkas in...

2008-02-07 @ 13:51:18
Postat av: Anonym

sa visa mig var du har fatt uppfattningen att de som soker anhoringinvandringstillstand forsorjer sig genom socialbidrag i sa stor omfattning att det skulle blir en "stor skillnad".....
eller menar du att forsrojningskravet som funnits i socialtjanstlagen sedan 1981 helt plotlsigt skulle ha forsvunnit?

2008-02-07 @ 14:03:58
Postat av: Danskboende_svensk

Hej!

Längesen jag kommenterade här, och är nyfiken på ett par saker:

Är det viktigt att det blir en "stor skillnad", som du skriver, innan det är ett problem att personer på socialbidrag, alltså dem som inte ens försörjer sig själva, får en motorväg att låta anhöriga invandra på? Och vad är i så fall en stor skillnad? Räknas den i pengabelopp, antal personer, framtida potencial eller annat?

Är det inte principiellt fel att låta folk som inte kan försörja sig själva, genom automatik dra på samhället fler kostnader genom att ge dem lov att per automatik ta emot anhöriga?

Då jag inte är lika insatt som du i Socialtjänstlagen, vill jag gärna veta mer om det stycke du refererar till. Kan du förklara för en obildad själ?

Som alltid hoppas jag på svar!

2008-02-07 @ 14:13:58
Postat av: Juristen

Jag jobbar med anhöriginvandring på Migrationsverket. Jag har stor erfarenhet av hur vanligt det är med att den anhörige i Sverige inte försörjer sig själv. Vad gäller anhöriga till medborgare i Somalia kan jag säga att det rör sig om ca 9 av 10 som inte har jobb. Vad gäller anhöriga till medborgare i Irak är det ungefär hälften som inte har jobb. Vad gäller anhöriga till svenska medborgare är siffran betydligt lägre. När jag skrev "stor skillnad" menade jag mellan det nuvarande regelverket och det nya förslaget. Om man menar i hur många anhöriga som inte kommer att få uppehållstillstånd med den nya regelverket som skulle fått det idag handlar det om tusentals personer varje år i skillnad.

2008-02-07 @ 14:24:57
Postat av: Apan

Jag tycker inte det verkar mer än rimligt men skulle dock vilja se färre undantag. Detta innebär annrs att barnen kommer att utnyttjas och skickas först och sedan är ju vägen öppen, så att säga. Om det sedan är som du säger att lagen funnits sedan 1981 så behöver inte det betyda ett smack. T.ex har a-kassan haft hårda regler som kan tvinga en att flytta för att lyckas försörja sig själv men den flata (S) regeringen har ju i princip aldrig tillämpat regeln även om den finns där. Men det är lätt att kasta skit på den sittande regeringen när de föreslår att man skall börja använda regeln också. För lyssnar man på det örat så är de ju Alliansens fel också att Göran Person "tvingas" göra "pigavdrag" eftersom de införde möjligheten ens. Herrejistenes !

2008-02-07 @ 14:29:40
Postat av: Hans

juristen.
sa om man inte har arbete sa har man med automatik socialbidrag som forsrojning?
och raknar du inte in minderariga barn som ska aterforenas med sina foraldrar i din statistik?
och varfor radar du inte upp alla natioinaliteter utan valjer de som har den statistik som passar dig bast?

ps. migrationsverket i jonkoping???? sen nar?

Postat av: hans

annars ar ju principen om familjeaterforening nat som sverige har varit hyllat for.
att man faktiskt tycker att barn och foraldrar hor ihop.
att tro att en forenad familj pa nat satt skulle hota den svenska valfarlden ar rostfiskeri och inget annat.

2008-02-07 @ 14:40:03
URL: http://guero.blogg.se
Postat av: Danskboende_svensk

Hej igen Hans!

Tack för länken, den visar dock inget av värde i debatten om vilka krav som ställs i samband med att låta anhöriga invandra till Sverige utan enbart vilka krav som kan ställas om någon vill ha rätt till socialbidrag. Inte vad min fråga rörde sig om!

Dessutom har inte mina frågor det minsta med fördomar att göra. Jag tar inte på något sätt ställning till om det är en stor eller en liten del av folk som vill låta anhöriga komma till Sverige, som är på bidrag eller inte. Dock rör mina frågor enbart de personer som de facto är bidragstagare och vill låta anhöriga komma till Sverige, eftersom det är vad jag vill höra din mening om!

Jag frågar om DU anser att det måste vara "stor skillnad" innan man har regler för invandringen i dessa fall, och hur du definierar "stor skillnad". Ska deträknas i bidragspengar, antal anhöriga eller i andra termer?

Utöver det undrade jag också om du anser att det är principiellt rätt eller fel att låta folk som inte kan försörja sig själva utan är på bidrag, ta emot anhöriga. Jag vill höra din mening om detta, oavsett hur många eller få det handlar om i rena tal.

Vill du inte svara på mina frågor kan du bara skriva det, och inte slänga ur dig halvdolda förolämpningar utan grund. Jag behöver inte visa fram tal på det ena eller det andra, och hur skulle jag kunna göra det? Jag vill veta din åsikt om de saker jag frågar om. Oavsett om det handlar om 1 person eller 1 miljon människor som skulle vilja ta del av ordningen och samtidigt vara på bidrag. Kan inte du istället visa tal på hur det ligger till, eftersom du kritiserar Juristen, och faktiskt mig, för att sitta med fördomar. Det kunde ju vara så att du sitter med fördomar? Fördomar är ju per defination alla förutfattade meningar, alltså klassas din förutfattade mening också som en fördom, om du inte kan visa tal på att det faktiskt är som du säger, liksom du ber Juristen göra!

Korrekt?

2008-02-07 @ 14:52:10
Postat av: Joakim

Så klart måste man kunna försörja sig i ett nytt land. jag skulle inte kräva att det land jag flytta till skulle försörja mig, hur skulle det se ut??? Se på Thailand som exempel där måste man påvisa att man har en inkomst om man ska bo där. Så är det för mycket begärt av Svergie?
och det andas idioti från dig...

2008-02-07 @ 15:05:19
Postat av: Hans

"storskilland" var ett svar till juristen.. en fraga om hur det kan bli "stor skillnad" om han inte ens vet om hur manga som har socialbidrag av de som soker anhoringinvandring.

fattarunuda?

joakim.
men det ar ju det jag
skriver.
de sparkar in oppna dorrar.
forsorjningskravet finns ju redna inskrivet i socialtjanstlagen.

2008-02-07 @ 15:39:09
URL: http://gueroi.blogg.se
Postat av: Danskboende_svensk

Ja, jag förstod vad du menade första gången du använde uttrycket. Därför jag undrade hur du definierar "stor skillnad" i denna fråga!

Men du verkar inte vilja svara på mina frågor, så det kan ju kvitta!

Ha en bra dag!

2008-02-07 @ 15:50:05
Postat av: hans

a. sager att det blir stor skillnad med nya forlaget fran regeringen.
b. undrar da hur det kan bli stor skillnad nar forsrojningskravet redan finns inskrivet i lagstiftning.
c kliver in och fattar inte varfor b staller en fraga till a. och fragar da vad b. menar med "stor skillnad" nar b. inte alls
skrivit att det blir "stor skillnad" .

josses...

2008-02-07 @ 15:56:11
URL: http://guero.blogg.se
Postat av: Fröken Sverige

Detta skulle tagits upp för längesen. Det finns mängder av "asylrese-företag" som upplyser folk om hur man kan åka till Sverige och sedan ta dit hela sin släkt för gratis försörjning resten av livet.

Jag känner också muslimska invandrare som blivit utstötta av andra muslimer för att dom arbetar! De anses som korkade när de jobbar när man ändå kan leva gratis i Sverige.

Det bästa är att planka det danska systemet rakt av, då kommer vi få en kraftig minskning av folk som bara kommer hit för att få försörjning.

merit.blogg.se

/FS

Läs gärna på Merit Wagers blogg.

2008-02-07 @ 19:57:20
URL: http://imittsverige.blogspot.com/
Postat av: 7kihuv1

Hans sade: "sa om man inte har arbete sa har man med automatik socialbidrag som forsrojning?"

Du har rätt, det finns en hel uppsjö som försörjer sig på rån, utpressning, knarklangning mm. mm.

2008-02-07 @ 22:16:46
Postat av: hans

7kihu1:
och arbete.

froken sverige. hela slakten omfattas inte av ratten till familjeaterforening

2008-02-08 @ 08:53:21
URL: http://guero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback